5- KAKAPO

Kakapo veya bilimsel adıyla Strigops habroptilus, genellikle gece papağanı olarak anılır. Uçma yetenğini kaybeden ve gececil bir papağan türü olan Kakapolar Yeni Zelanda’ya özgü bir türdür. Soyları büyük tehlike altında olan Kakapoların sesleri ise 132db’ye kadar ulaşabilir ve 4 millik bir mesafeyi kapsayabilir. 2-4 kg ağırlığında olan bu papağan türü 90 yıla kadar yaşayabilir.
4- GREEN GROCER CICADA

En gürültülü böcek türlerinden bir olan Cicada, arkadaşlarını çekmek için şarkı söyler ve sesleri 135db’yi aşabilir. . Sesi, karınlarında bulunan zil adı verilen bir müzik davulundan üretirler. İçi boş karın, iç kasların kasılmasıyla üretilen sesi yükseltmeye yardımcı olur.
3-BULLDOG YARASA

Yarasalar arasında 140db seviyesine ulaşarak en yüksek sesi üreten Bulldog yarasalar, ekolokasyon olarak bilinen yerde gezinmek ve balıkların sudaki harektlerini takip etmek için için kullanırlar seslerini. Bu nedenle de balıkçı yaraslar olarak da bilinirler. Sesleri ultrasonik olduğu için ise insanlar tarafından işitilemezler.
2-TIGER PISTOL SHRIMP (KAPLAN TABANCA KARİDESİ)

Akdeniz bölgesinde bulunan ve çok yüksek hızlarda su fışkırtan pençeleriyle listenin en ilginç havyalarından birisi. Hava kabarcığı oluşturarak yüksek bir hıza ulaşan Tiger Pistol, oluşturduğu baloncuğu patlatarak 2 metre mesafedeki tüm balıkları öldüren bir şok dalgası oluşturur. Bu şok dalgası ise 200 db’lik bir ses çıkartır. Bununla da bitmedi. Patlayan balon aynı zamanda merkezinde Güneş kadar yüksek sıcaklıklar oluşturur.
1- BALİNALAR

Listenin belki de en şaşırtmayan hayvanı ise tabi ki balinalar. Dünyanın en büyük balinalarından olan mavi balinalar 188db’e kadar ulaşan sesler çıkartabilirler. Ama bir başka balina çeşidi olan ve listenin ilk sırasını kapan İspermeçet balinası 230db’e çıkan bir sese sahiptir. Çıkardığı “klik” sesi 15 ila 30 milisaniye süre ile 10 mil uzaklıktaki bir başka İspermeçet balinası tarafından duyulabilir.